Лудогорец взе дербито за първото място с Черно море и си върна лидерската позиция, след като победи с 3:1 у дома. Варненци откриха чрез Дани Мартин, но с голове на Секо на два пъти и веднъж на Пьотровски още на полувремето шампионите направиха пълен обрат. 

Още в 8-та минута Черно море откри резултата чрез Дани Мартин, който се възползва от ужасавяща грешка на Фон Витри, топката достигна до Мартин и той веднага отправи удар от границата на пеналта, изненадвйки Падт за 0:1.

В 13-та минута Лудогорец изравни - Фон Витри изведе Бърнард Текпетей, който центрира по земя към Руан Секо, който отбеляза за 1:1. 

В 37-та минута шампионите направиха пълен обрат. Рик Джонатан получи пред наказателното поле на варненци, преодоля Атанасов и "копна" ефектно топката над излезлия да го пресрещне Дюлгеров. Озовалият се малко пред голлинията Иса се хвърли на шпагат и блокира удара, но притичалият Секо с добавка вкара втория си гол за Лудогорец - 2:1. При опита да предотврати гола Цветомир Панов се сблъска с вратаря Иван Дюлгеров и беше принудително заменен и изнесен на носилка.

В 42-та минута Лудогорец вкара и трети гол, Руан Секо напредна и пусна пас към Якуб Пьотровски, който от точката на дузпата не сгреши за 3:1. 

На полувремето Ивайло Чочев влезе в игра и направи официален дебют за Лудогорец. Той замени Педро Нареси.

В началото на втората част Калкан имаше чудесна възможност, след като остана сам срещу Падт, но нацели гредата. 

С победата Лудогорец събра 45 точки и си върна първото място, а Черно море, който зимува като първенец е втори със същия актив, но по-лоши показатели, а трети е ЦСКА. 

Така Лудогорец, Черно море и ЦСКА са с по 45 точки, но шампионите са с мач по-малко. 

В четвъртък Лудогорец ще е домакин на Сервет в среща реванш от елиминациите на Лигата на конференциите. Черно море ще гостува на ЦСКА на 24 февруари. 

Лудогорец: Серджио Падт, Якуб Пьотровски, Рик, Клод Гонсалвеш, Аслак Фон Витри, Франциско Гомес, Оливие Вердон, Сонко Сундберг, Педро Нареси, Бернард Текпетей, Руан

Черно море: Иван Дюлгеров, Росен Стефанов, Живко Атанасов, Виктор Попов, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Пабло Гарсия, Мартин Милушев, Мазир Сула, Исмаил Иса, Даниел Мартин Хил