Лудогорец отпадна след изпълнение на дузпи от елиминациите на Лигата на конференциите. Тимът загуби с 1:2 срещу белгийския Андерлехт, а в първия мач беше завършил при 1:0 за Лудогорец и мачът влезе в продължения. В тях не се стигна до нов гол и дузпите трябваше да решават всичко. Българският шампион не успя да вкара нито една дузпа, а домакините вкараха и трите си изпълнения и след 3:0 при дузпите Андерлехт продължава напред.

Андерлехт успя да открие резултата в 13-та минута, когато Амузу намери Слимани, който стреля, а топката пое извън рамките на вратата, но за нещастие на българите се отклони в Русо и влезе във вратата на Падт.

В 22-та минута гол на Русо за Лудогорец беше отменен заради засада.

В 69-та минута домакините вкараха втори гол Слимани свали топката към Версхеерен, който бе на чиста позиция и с диагонален удар вкара за 2:0. 

Лудогорец обаче вкара в 71-та минута и изравни общия резултат. Десподов центрира в наказателното поле, където Игор Тиаго засече и не остави шансове на стража на белгийците за 2:1. 

В 86-та минута Лудогорец оцеля, след като Бенито Раман стреля от дистанция, а топката нацели напречната греда.

В 7-та минута от продълженията Якоб Пьотровски извърши нарушение на границата на наказателното поле и получи втори жълт картон. Така Лудогорец остана с човек по-малко. 

В продълженията не се стигна до гол и двубоят трябваше да бъде решаван след дузпи.

Пипа пропусна за Лудогорец, а Рафаелов вкара за Андерлехт при първите изпълнения. Доминик Янков пропусна при второто изпълнение, а Ян Вертонген реализира. Нареси пропусна, а Весхарен не сгреши и прати Андерлехт на осминафиналите в турнира.

Жребият за осминафиналите е утре.