Българският шампион Лудогорец загуби с 1:3 турския гранд Фенербахче при гостуването си в Истанбул. Миши Батшуай откри в 42-та минута, Миха Зайц удвои в 52-та миунта, а автогол на Родриго Бекао върна Лудогорец в двубоя. Отново Зайц в края на двубоя оформи крайния резултат. Фенербахче записа 18-та си победа от 18 мача и продължава да е единственият отбор в Европа само с победи.

В 26-та минута Фред влезе в пеналта и стреля, Слуга изби, а при добавката Тадич стреля, но топката излезе в аут.

В 30-та минута Пьотровски стреля, но покрай вратата.

В 42-та минута след доста интересна ситуация Фенербахче откри резултата. Съдията Гилермо Куадра беше съборен от играча на Лудогорец Педро Нареси при бърза атака на Фенербахче, а Фред подаде към Батшуай, който не успя да овладее добре първоначално, но реално се оказа сам срещу Слуга и с хубав удар покрай него реализира за 1:0. 

В 52-та минута Фенербахче удвои, след като Джейдън Остерволде центрира, Батшуай се размина с топката, но тя попадна при Миха Зайц, който не стреши за 2:0. 

В 65-та минута Лудогорец вкара гол, след като при центриране от корнер на Текпетей Педро Нареси опита задна ножица, която рикошира в крака на Родриго Бекао, който си отбеляза автогол - 2:1.

В 82-та минута се откри чудесна възможност за Лудогорец, Текпетей беше изведен добре и напредна, но вратарят на домакинте спаси, а след това Дуа се размина с топката и не успя да изравни на опразнената врата.

В 89-та минута Текпетей стреля, но Джан спаси.

В третата минута от добавеното време след бърза атака топката достигна до Шимански, който подаде към Миха Зайц, а той с удар от границата на пеналта вкара за крайното 3:1.

С победата Фенербахче е лидер с 9 точки и почти сигурно си осигури място за елиминациите в Лигата на конференциите, а Лудогорец остана на 3-та позиция с 3 точки. В другия мач от групата Спартак Търнава и Нордселанд играят по-късно днес.

В следващия си мач Лудогорец е домакин на Хебър в събота, а следващият мач в Лигата на конференциите е отново срещу Фенербахче - домакинство в Разград на 9 ноември.