Лудогорец взе дербито с ЦСКА с 1:0 в битката за върха и се завърна след дълга пауза на върха в елита. Двубоят се игра пред пълнения до краен предел стадион Българска армия в София.

Двубоят не предложи много чисти голови положения, но атмосферата беше страхотна, а заради канонада на корнера срещу Кирил Десподов арбитърът Георги Кабаков от Пловдив прибра в съблекалните двата отбора за около 10 минути. 

В 27-та минута Назон се измъкна добре и стреля, но ударът му премина покрай вратата.

Малко по-късно Морено се оказа сам срещу Падт и опита да го прехвърли, но топката премина покрай вратата.

През втората част заради димна завеса двубоят беше спрян. 

В 67-та минута Кирил Десподов от Лудогорец не успя да изпълни ъглов удар заради канонада от различни предмети срещу него от феновете на ЦСКА. Това народи съдията Кабаков да прибере двата отбора в тунела и мачът беше прекъснат за 10 минути. 

Двубоят беше подновен от 67-та минута с два последователни корнера. Именно след втория Лудогорец отбеляза, след като Десподов центрира от корнер, а Игор Тиаго беше изпуснат и без проблем реализира - 0:1.

Малко след това ЦСКА направи нов пропуск, след като Маурисио Гарсес стреля, но Падт изби. 

В последните секунди на двубоя след разбъркване от корнер Падт улови удар на Назон. 

Така два кръга преди края на редовния сезон Лудогорец вече е лидер с една точка пред ЦСКА, а ако запази позицията си шампионът на България ще бъде домакин в следващия мач срещу ЦСКА в плейофите от първата шестица.

Лудогорец е с 68 точки, а ЦСКА е на второто място с 67 точки.

Снимка: Спортал