Лудогорец и ЦСКА 1948 откриват втория полусезон в българския футбол с мач за Суперкупата на България. Двубоят ще се играе от 15:00ч. на стадион "Ивайло" във Велико Търново. 

Лудогорец е шампион и носител на Купата, но когато се случи един отбор да направи дубъл във финала играе финалиста за Купата, който е ЦСКА 1948. 

Двата отбора реално последно играха във финала за Купата през май миналата година, когато Лудогорец победи с 3:1 и спечели трофея.

След това мачът между тях в първенството беше отложен заради евроучастията на двата тима. 

Така Лудогорец и ЦСКА 1948 ще изиграят цели четири мача в рамките на около месец. Освен финала за Суперкупата те имат отложена среща от първенството, още един мач от първенството и среща от четвъртфиналите в турнира за Купата на България. 

Стадион "Ивайло" във Велико Търново за първи път ще посрещне финал за Суперкупата. На стадиона са се играли финали за Купата на България и Купата на аматьорската лига, но не и за Суперкупата. 

Велико Търново получи финала и заради честванията по случай 100-годишнината на футболния Етър, които ще бъдат през цялата година. 

Финалът за Суперкупата първо беше планиран за лятото, но заради евроучастията на двата отбора срещата беше отложена за неопределено време, а през декември стана ясно, че мачът ще се играе във Велико Търново.