Ливърпул не направи чудо срещу Наполи и завърши на второто място в групата си, а италианците завършиха като първи. Тимът победи с 2:0 и спря серията на Наполи, който беше непобеден във всички турнири от началото на сезона. 

В най-интересната група, в която всеки можеше да се класира драмата беше пълна, както се и очакваше. Тотнъм и Айнтрахт Франкфурт се класираха за елиминациите, Спортинг Лисабон продължава към Лига Европа, а Марсилия отпадна.

Тотнъм победи с 2:1 Марсилия като гост. Мбемба откри за французите, но Ленгле изравни, а в края на двубоя Хьойберг донесе успеха на лондончани. 

Айнтрахт Франкфурт се класира за елиминациите, след като победи с 2:1 като гост Спортинг Лисабон. Гомес откри за португалците, но Камада от дузпа и Коло Муани направиха пълен обрат и класираха немците за осминафиналите. 

Наполи имаше по-чистите положения и гол на Йостигорд беше отменен след ВАР. Ливърпул все пак се събуди, но прекалено късно в 85-та минута Мохамед Салах откри, а Дарвин Нунес в самия край на мача оформи крайното 2:0. В другия мач от групата Аякс победи с 3:1 Рейнджърс. 

Байерн Мюнхен не срещна трудности с Интер и ги победи с 2:0. Павар и Чупо-Мотинг донесоха успеха на баварския колос, който спечели без проблем групата си без нито една загубена точка, а Интер също е в елиминациите като втори в групата. В другия мач Барселона категорично надигра Виктория Пилзен като гост с 4:2, но ще играе в Лига Европа, а Виктория отпада от евротурнирите. Алонсо, Торес на два пъти и Торре вкараха головете за каталунците, а за чехите Чори се разписа на два пъти. 

Порто изхвърли от евротурнирите Атлетико Мадрид и спечели групата си. Португалците спечелиха с 2:1 след попадения на Тареми и Естакуи, а за мадричани се разписа Маркано. С успеха Порто спечели групата и продължава напред заедно с Брюж, Байер Леверкузен продължава в Лига Европа, а Атлетико Мадрид за първи път от 12 години отпада толкова рано от евротурнирите. Байер Леверкузен и Брюж не се победиха и завършиха 0:0. 

Към елиминациите продължават: Наполи, Ливърпул, Тотнъм, Айнтрахт Франкфурт, Байерн Мюнхен, Интер, Порто и Брюж

В Лига Европа се класират: Аякс, Барселона, Байер Леверкузен, Спортинг Лисабон

Отпадат: Марсилия, Атлетико Мадрид, Виктория Пилзен, Рейнджърс