Левски победи като гост с 3:2 Лудогорец в първи полуфинали в турнира за Купата на България и взе сериозен аванс преди реванша. Головете на чужд терен се зачитат в турнира за Купата на България. 

В 6-та минута Илиян Стефанов се възползва от грешка на Лудогорец и подаде към Бари, който вкара, но след ВАР голът беше отменен.

В 11-та минута Десподов с хубаво изпълнение с удар извън наказателното поле успя да открие резултата.

В 52-та минута Левски изравни Уелтън стреля, вратарят на Лудогорец спаси, но Драган Михайлович при добавката успя да изравни.

В 57-та минута Левски успя да направи пълен обрат, след като Сундберг свали с глава след центриране от корнер към Билал Бари, който отблизо вкара за 1:2. 

В 78-та минута Хосе Кордоба от Левски и Антон Недялков бяха изгонени. 

Малко преди края Лудогорец стигна до дузпа. Цунами игра с ръка в наказателното поле и след преглед с ВАР съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа, която Пиерос Сотириу превърна в гол. 

В последните секунди на двубоя и Левски получи дузпа за игра с ръка на Игор Пластун. Георги Миланов я изпусна, но след преглед с ВАР дузпата беше пребита. Левски смени изпълнителя на наказателния удар и Марин Петков я реализира за 2:3. 

След края на мача треньорът на Левски Станимир Стоилов получи червен картон, Стоилов едвам беше удържан, след като тръгна да се бие със спортния директор на Лудогорец Козмин Моци.

Реваншът е на 22 април от 19:00ч. на "Герена".

Снимка: sportal.bg