ЦСКА и Левски направиха 0:0 в 159-то Вечно дерби. Двубоят беше доста слаб и с малко голови положения, но в края Левски получи дузпа, която Ивелин Попов изпусна, след като Бусато улови. 

В 24-та минута щабът и играчите на Левски изригнаха, след като имаха претенции за игра с ръка на Амос Юга в наказателното поле. Ситуацията обаче не беше прегледана с ВАР и играта продължи. 

Това беше и най-интересното за цялото първо полувреме.

В 48-та минута Филип Кръстев можеше да си отбележи автогол. 

Вион и Назон отправиха слаби удари, а за Левски същото направи Роналдо. Трите удара не затрудниха вратарите на двата отбора.

В 79-та минута първото чисто положение се откри пред Рикардиньо, който стреля с глава, но Бусато изби. 

В 87-та минута Левски получи дузпа, след центриране в пеналта Роналдо стреля с глава, а топката срещна ръката на Брадли Де Нойер. Първоначално Никола Попов не отсъди нищо, но след преглед с ВАР отсъди дузпа за "сините". Зад топката капитанът Ивелин Попов, но Бусато хвана ъгъла и спаси дузпата. 

Така това нулево равенство не помогна и на двата отбора. ЦСКА е лидер, но загуби ценни две точки и е на само две пред преследвача Лудогорец, а Левски е 4-ти с 45 точки и вече почти няма никакви шансове да догони третия ЦСКА 1948.