Леки съперници очакват Левски и ЦСКА в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Жребият е утре от 16:30 в централата на УЕФА в Нион. Първите мачове ще се играят на 11 юли, а реваншите седмица по-късно на 18-и. Левски е поставен в Група 5 за жребия за първия квалификационен кръг на Лига Европа. Евентуалните съперници изглеждат на първо поглед преодолими, като единствено името на словашкият Ружомберок стряска повече. Останалите варианти са Хибърниънс (Малта), Академия Пандев (Македония), Сперанта (Молдова) и Зета (Черна гора).

ЦСКА-София е поставен в Група 2 за жребия на първия квалификационен кръг на Лига Европа. Възможните съперници за "червените" изглеждат напълно преодолими. Те са Флора (Естония), Торпедо Кутаиси (Грузия), победителят от двойката Сант Жулия (Андора) - Европа (Гибралтар), Титоград (Черна гора) и Гзира Юнайтед (Малта). Европейската футболна централа раздели участниците на девет групи. Другият ни представител в турнира - Локомотив Пд започва от втория кръг.

Шампионът Лудогорец е поставен в група 1 за първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Орлите могат да се паднат срещу Судува (Литва), ЧФР Клуж (Румъния), Ференцварош (Унгария), Номе Калиу (Естония), Арарат (Армения). Жребият е утре от 15:30 часа, а мачовете ще се играят на 9/10 и 16/17 юли.