Президентът на Барселона Жоан Лапорта направи интересно изказване за Суперлигата. Както е известно единствено Барселона и Реал Мадрид не се отказаха от идеята за създаването на турнира. Преди дни пък Суперлигата спечели важно дело срещу УЕФА, което дава право на създаването на турнира. 

Любопитно е, че открито за първи път човек свързан със Суперлигата публично обяви кои отбори са в нея след първоначалното разпадане на проекта. Освен Реал и Барса Лапорта заяви, че в турнира са още Интер, Милан, Наполи, Рома, Марсилия, Брюж, Андерлехт и три нидерландски отбора, но не назова техните имена. 

Лапорта призна, че на този етап няма английски отбори, но ще се радва и те да се присъединят. 

Някои от футболните федерации от топ 5 лигите в света вече обявиха, че ако отбор от тяхната лига участва в Суперлигата той ще бъде изваден от първенството. 

“Ще започнем Суперлигата през 2024/2025 или 2025/2026. Ще се радваме английските отбори да се присъединят”. Според него водещи италиански клубове все още са част от проекта, въпреки те се отказаха. “В момента в Суперлигата са Барселона, Реал, Интер, Милан, Наполи, Рома, Марсилия, три нидерландски отбора, Брюж и Андерлехт. През 1955 г. само 16 или 18 отбора играха в Купата на европейските шампиони и след това се превърна в най-големия турнир”, заяви Лапорта.