Славия измъкна Купата на България под носа на фаворита Левски, след ялов мач с продължения и 4:2 при дузпите пред 33 000 фенове на националния стадион "Васил Левски". В редовното време и продълженията двата отбора така и не си вкараха гол, а 42-годишният вратар на белите Георги Петков се превърна в герой на срещата, спасявайки два наказателни удара на Кали Тиам и Роман Прохазка. Преди това, още в началото на мача, той спаси и още една дузпа, бита от Жорди Гомес.

През целия мач сините натискаха и бяха привидно по-добрия и по-активния отбор, но нямаха представа как да поразят мрежата. В края на редовното време Петков отново се прояви, спасявайки два силни удара на Обертан. Славия така и не създаде чисто голово положение за 120 минути, явно си личеше, че чака дузпите, дочака ги и ги спечели, а юношата на Левски Йомов вкара последния удар от бялата точка.

За втори път в последните 5 години белите измъкват трофей под носа на Левски. През 2013 година белите измъкнаха 1:1 в последния кръг на Герена, лишавайки сините от титлата за сметка на Лудогорец. Това е първа купа на България за белите от 22 години насам.

СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 0:0 (4:2 след продължения и дузпи)
1:0 Минчев
1:1 Нашименто
2:1 Ангелов
2:1 Тиам - пропуска (Петков спасява)
2:1 Димитров - пропуска (Митрев спасява)
2:1 Прохазка - пропуска (Петков спасява)
3:1 Велев
3:2 Вутов
4:2 Йомов

Снимка: sportal.bg