От Лийдс официално обявиха уволнението на Хави Грасия, както и назначаването на Сам Алардайс, който заменя испанския специалист като мениджър на тима.

Договорът на 68-годишния треньор е само до края на сезона, като през този период йоркширци ще изиграят едва четири мача: домакинства на Нюкасъл и Тотнъм, както и гостувания на Манчестър Сити и Уест Хам. Въпреки това Алардайс ще получи голям бонус, ако успее да запази Лийдс в Премиър лийг. Досега опитният наставник е спасявал четири отбора от изпадане от английския елит: Блекбърн (2007/08), Съндърланд (2015/16), Кристъл Палас (2016/17) и Евертън (2017/18), като не успя да направи това само в последния си досегашен клуб - Уест Бромич (2020/21). Дебютът му начело на йоркширци ще бъде при визитата на “гражданите” в събота.

От друга страна, Грасия се задържа като мениджър на Лийдс едва за 12 мача във всички турнири след пристигането си в края на февруари. В тях “белите” записаха три победи, две равенства и цели седем загуби. 53-годишният треньор оставя тима на 17-ата позиция в класирането на Премиър лийг с 30 точки, колкото има и 18-ият Нотингам Форест, който е първият отбор в зоната на изпадащите.