Крумовград победи с 3:2 Хебър в много интересен мач от 27-ия кръг в елита. Мачът се игра на клубната база на Ботев в Коматево, където Крумовград домакинства през този сезон. Любопитно е, че четири от петте гола бяха дело на бивши играчи на Ботев. Първо бившият нападател на Ботев Алекс Колев откри в началото на двубоя, а в 35-та минута друго бивше "канарче" Димитър Тонев удвои. В 58-та минута юношата на Ботев Александър Бастунов намали, а носителя на Купата и Суперкупата с тима Лазар Марин изравни в 79-та минута. Само две минути по-късно Матей Шимич донесе победата на Крумовград, а той беше и единственият, който не е бивш играч на "жълто-черните" и отбеляза в днешния двубой.

Символичните домакини стартираха ударно и вкараха гол още в 4-та минута чрез Джунейт Али. Алекс Колев подаде към Димитър Тонев, който отправи удар, но той беше блокиран, а топката отиде при Али, който от точката на дузпата реализира. Попадението обаче беше отменено заради засада след преглед с ВАР. 

Пет минути по-късно Крумовград откри резултата. Джунейт Али центрира в пеналта към Матей Шимич, който отклони с глава в палкия пенал към Алекс Колев, който засече с глава и реализира за 1:0. 

Силните минути на Крумовград продължиха и Серкан Юсеин отправи удар, но ударът му беше избит, а Али при добавката прати топката над вратата.

Малко след това се откри добро положение пред Атанас Кабов, но пловдивчанинът стреля слабо и Янко Георгиев улови. 

В 35-та минута домакините удвоиха преднината си след гол на Димитър Тонев. Алекс Колев пусна към Вячеслав Велев, който продължи към Димитър Тонев, а той с хубав удар от границата на малкия пенал прати топката във вратата на Дебърлиев за 2:0. 

Последва изстрел на Ренан покрай вратата.

В 50-та минута Петър Дебърлиев спаси опасен изстрел на Вячеслав Велев.

В 58-та минута Кабов пусна пас към Шейх Диаманка, който се опита да овладее, но вместо това направи пас към Ангел Бастунов, който се озова на чудесна позиция и намали изоставането на Хебър за 2:1.

Хебър стигна до изравняването в 79-та минута Олексей Шбун центрира в наказателното поле, а от границата на пеналта с удар от воле Лазар Марин засече и изравни за 2:2. 

Само две минути по-късно обаче Крумовград отново излезе напред в резултата. Серкан Юсеин центрира от корнер, а Матей Шимич се извиси над всички и с удар с глава прозина Дебърлиев за 3:2. 

С победата Крумовград спечели 39 точки и влезе в първата шестица с две точки пред ЦСКА 1948, който обаче е и с два мача по-малко. Хебър пък остана 12-ти с 27 точки и продължава борбата за оцеляване. 

В следващия кръг Крумовград гостува на Ботев Враца, а Хебър е домакин на Етър. 

Крумовград: Янко Георгиев, Божидар Кацаров, Матей Шимич, Клайдер Машедо, Джунейт Али, Вячеслав Велев, Ренан Ареяш, Патрик Луан, Димитър Тонев, Серкан Юсеин, Александър Колев

Хебър: Петър Дебърлиев, Жоао Сеско, Стефан Цонков, Лазар Марин, Георги Каракашев, Мартин Михайлов, Ангел Бастунов, Йохан Нзи, Николас Пенев, Атанас Кабов, Шейх Диаманка