Ръководството на Крумовград ще предложи нов договор на старши треньора Станислав Генчев. 43-годишният наставник пое новака в елита в края на октомври след слабите резултати при Неманя Миланович. Интересното е, че Генчев започна кампанията начело на Ботев (Пловдив), но бе освободен също заради неубедително представяне на тима му.

В Крумовград обаче нещата му се получиха и в момента отборът води битка за влизане в първата шестица. Спортният директор на клуба от Източните Родопи Костадин Ничев потвърди, че искат Генчев да остане, и изрази увереност, че страните ще се разберат.

"Да, договорът на Станислав Генчев е до лятото. Той се чувства много добре тук и резултатите му са отлични. Сигурен съм, че ще се разберем много бързо. Когато дойде в Крумовград, му трябваха две-три седмици да поработи с момчетата и те разбраха неговите виждания и изисквания за футбола. Състезателите ги спазват и резултатите са налице. За мен Генчев е един от много добрите треньори у нас и го доказва с представянето на тима ни. За нас той е богатство – млад, перспективен, амбициран и работещ наставник", заяви Ничев пред "Тема Спорт".

"При нас организационни и финансови проблеми няма и всичко е на много високо ниво. Вече девет поредни мача нямаме загуба – шест победи и три равенства. Това ни носи самочувствие. Остават ни три двубоя до края на редовния дял и ако можем да ги вземем и трите – ще го направим. Вече оттам нататък, ако се озовем в първата шестица или останем в групата за седмо – десето място, отвсякъде ще има позитиви за нас. Все пак ние сме новак. 80 процента от новаците влизат в ролята на "асансьор", а ние ще избегнем това. Повечето от тях се спасяват с 31, 32 точки, а ние вече имаме 39. Представяме се супер и това може да радва както нас и футболистите, така и феновете в региона", добави шефът при крумовградчани.