Футболният общественик Кирил Евтимов имаше няколко любопитни срещи в кулоарите на стадион „Стамфорд Бридж“, където днес ще гледа четвъртфиналния реванш от Шампионската лига между Челси и Реал (Мадрид).

Популярният бургазлия се засече с треньора на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти, бразилския национал Едер Милитао и легендата на „селесао“ и „белия балет“ Роберто Карлош.

„Искам да поздравя Пловдив. Помня добре града и момента, когато станах Доктор Хонорис Кауза на университета. Специални поздрави за Димитър Христолов. Помня и Веселин Маргаритов (б.ред – бившият зам.-министър на младежта и спорта и настоящ професор в Пловдивския университет). Много съм ангажиран и не знам кога ще мога отново да посетя България и Пловдив. Най-добре ще е да се падна срещу български отбор в Шампионската лига, ако все още съм треньор на Реал (Мадрид)“, заяви Анчелоти, който получи от Кирил Евтимов подарък – бутилка българско вино.

Роберто Карлош използва срещата си с родния футболен общественик, за да изпрати специални поздрави на легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Бразилецът също си тръгна с бутилка червено българско вино след срещата с Кирил Евтимов.

Анчелоти е един от най-великите треньори за всички времена и единственият, който е печелил Шампионската лига цели 4 пъти - два пъти с Милан и два пъти с Реал Мадрид. Той печели турнира и два пъти като футболист с екипа на Милан. 

Анчелоти може да спечели още една Шампионска лига с Реал Мадрид през този сезон. 

Освен това Карлето е ставал шампион като наставник в петте най-големи първенства в света - Англия, Франция, Италия, Испания и Германия.