Френският мениджър на Арсенал Арсен Венгер си тръгва от клуба след края на сезона. Това обяви самият той в обръщение на клубния сайт. Венгер договор за още един сезон, но е решил да напусне преждевременно. За над 20 години вярна служба французинът успя да превърне Арсенал в един от най-атрактивните отбори в Англия, спечели и доста отличия, бе едновременно възхваляван и отричан, но при всички положения успя да напише златни страници в историята на клуба. Ето какво сподели Венгер:

След задълбочен размисъл и разговори с клуба взех решение, че е точният момент за мен да се оттегля след края на сезона. Благодарен съм, че имах привилегията да служа на този клуб толкова много запомнящи се години. Управлявах клуба с цялата си отдаденост и честност. Искам да благодаря на щаба, играчите, борда на директорите и феновете, които направиха Арсенал толкова специален клуб. Призовавам привържениците да продължат да подкрепят отбора до края на сезона, за да го завършим по най-добрия възможен начин. Нека всички, които обичат Арсенал, да пазят ценностите, които изповядва този клуб. Имате моята любов и подкрепа завинаги.

Французинът бе назначен на 1 октомври 1996 година, като оттогава той изведе Арсенал в 1228 мача (823 в Премиър лийг). За тези близо 22 години Венгер спечели три пъти титлата, седем пъти ФА Къп и седем пъти "Къмюнити шийлдс". През 1998-а и 2002-ра "артилеристите" стигат до дубъл. Едно от забележителните му постижения е през 2003/04, когато Арсенал завършва целия сезон в Премиър лийг без нито една загуба.