Кот д'Ивоар е домакин на турнира за Купата на африканските нации, но тимът едвам се класира за елиминациите и се представя трагично до момента. Това наложи нещо, което рядко се вижда, а именно да бъде уволнен треньора по време на турнира. 

Наставникът Жан-Луи Гас беше уволнен в сряда и на негово място Кот д'Ивоар иска да назначи Евре Ренар, пише "Екип".

Ренар беше истинска сензация на Световното в Катар, след като воденият от него тим на Саудитска Арабия хвърли бомбата и победи с 2:1 Аржентина, която впоследствие стана световен шампион. Освен това Ренар влезе и в новините със страхотната си надъхваща реч точно на полувремето на двубоя, когато Аржентина водеше с 1:0. 

В момента Ренар е треньор на френския женски национален отбор по футбол. 

Той бе начело на Кот д'Ивоар в периода 2014-2015 година, а освен това е водил Замбия, Ангола и Мароко. Със Замбия той спечели Купата на африканските нации през 2012 година, а три години по-късно стори това и с Кот д'Ивоар.

Според "Екип" предложението към френската федерация е Ренар да бъде взет под наем, като след края на турнира да се завърне като селекционер на женския национален тим на Франция. Договорът на Ренар с Френската футболна федерация е до края на Олимпийските игри в Париж.

Следващият мач на Кот д'Ивоар на Купата на африканските нации е в понеделник срещу актуалния шампион Сенегал, който единствен премина през груповата фаза без загубена точка.

Кот д'Ивоар чакаше до последно дали ще продължи в елиминациите, но все пак се класира, вземайки последното място на най-добрите 3-ти отбора, които продължиха към елиминациите.