Коста Рика изненадващо победи Япония с 1:0 на стадион „Ахмад бин Али“ в ключов двубой от група „Е“ на Мондиал 2022. Този резултат е огромно облекчение за тима на Германия, който след загубата от самураите в първия кръг бе в много трудно положение.

Ако днес японците бяха постигнали втори пореден успех, това щеше да означава, че Бундестимът задължително трябва да победи Испания по-късно тази вечер, за да запази шансове за класиране на 1/8-финалите. След успеха на Коста Рика обаче шансовете за Германия стават далеч по-големи, дори и тимът на Ханзи Флик да на спечели втория си мач.

В момента три отбора имат по три точки в групата, като само германците все още нямат нито една. Иначе първото полувреме на двубоя между Япония и Коста Рика бе изключително скучно и нямаше никакви положения.

След почивката самураите заиграха доста по-добре и доминираха, но с единствения си точен удар костариканците, които в първия кръг загубиха с 0:7 от Испания, взеха трите точки. Автор на попадението бе Кайшер Фулър.