Днес ще паднат последните въпросителни в първенството, след като ще стане ясно кой ще е новият шампион на България. Тази година първенството беше доста интересно, а битката за титлата ще се реши в последния кръг. 

Подобно нещо не беше ставало от 2019-а година. 

Разликата между лидера Лудогорец и ЦСКА е едва една точка. Лудогорец е лидер с 82 точки, а ЦСКА е втори с 81 точки. 

Лудогорец ще гостува на Черно море, а ЦСКА играе дерби с Левски. 

Така се стигна и до това да има две шампионски титли, които ще бъдат във Варна и София. 

Реално Черно море играе единствено за петото място, което все пак дава малко повече пари от тв права. Левски пък има двойна по-голяма мотивация, защото освен дерби мачът е важен и за третото място. В момента сините за 4-ти и ще трябва да играят бараж за евротурнирите, но ако ЦСКА 1948 загуби от Локомотив Пловдив то Левски ще стане трети и ще си осигури бронзовите медали и директно участие в Лигата на конференциите. 

Любопитно е, че кръг преди края не е ясно за нито един от отборите къде точно ще играе в евротурнирите. Именно последният кръг ще определи това. Сигурни евроучастници са Лудогорец и ЦСКА. Шампионът ще играе в Шампионска лига, а подгласникът ще започне от Лигата на конференциите, където ще бъде поставен в първите кръгове. Ако това е Лудогорец тимът ще е поставен със сигурност до групите. 

Левски и ЦСКА 1948 все още нямат сигурна квота. Един от тях днес ще си осигури място в Лигата на конференциите още днес, а другият ще е домакин на баража за ЛК срещу Арда на 11 юни.