Трансферът на Кристиано Роналдо в Ал Насър е централна новина вече от няколко дни. Португалецът още няма да има възможност да дебютира за своя клуб, защото е наказан.

Всъщност отборът се лиши и една от звездите си - камерунския нападател Винсент Абубакар, който стана голмайстор на последното издание на Купата на африканските нации, а на Мондиала в Катар вкара победен гол в груповата фаза срещу Бразилия. Абубакар игра за отбори като Порто и Бешикташ. Заради много чужденци обаче той беше освободен, за да може Роналдо да бъде картотекиран.

Алваро Гонсалес 

Испанският бранител игра за отборите на Сантандер, Сарагоса, Еспаньол, Виляреал, а последните години беше във френския гранд Марсилия. Присъедини се към Ал Насър през лятото на миналата година.

Луис Густаво 

Бившият бразилски национал направи сериозно име в Бундеслигата. Той игра дори за гранда Байерн Мюнхен и беше в определен период и титуляр. С баварския колос спечели и Шампионската лига. Освен за Байерн в Германия Густаво игра и за Хофенхайм и Волфсбург. След Германия Густаво игра и за Марсилия и Фенербахче, а от миналото лято премина в Ал Насър. В момента Густаво е на 35 години.

Давид Оспина

Титулярният страж на Колумбия направи сериозно име в Европа. Той първо няколко години беше вратар на Ница, а след това премина в Арсенал, където не успя да се наложи като титуляр, а преди да отиде в Саудитска Арабия беше в Наполи, където игра два сезона като титуляр. От лятото е част от Ал Насър, а в момента е на 34 години.

Талиска 

Бразилецът направи име в Бенфика, а след това беше най-добрият играч на Бешикташ и беше силно желан от много грандове от топ 5 първенствата, но така и не премина в някой от тях и избра парите на Китай, където игра за Гуанджоу. Той е част от саудитците от 2021-а година и има голове, колкото и мачове, които е изиграл за Ал Насър. 

В отбора на Ал Насър играят и още трима чужденци, които обаче не са толкова известни. Става въпрос за аржентинеца Пити Мартинес, Кристиан Конан от Кот д'Ивоар и узбекистанецът Джалолиддин Машарипов.

Очаква се скоро Роналдо да има дори по-звездни съотборници. Ал Насър готви сериозни оферти за играчи като Серхио Рамос, Еден Азар, Нголо Канте, Маурио Икарди