Турските медии съобщават, че Катар е наела множество фенове на Пакистан, които да се правят на фенове на различни футболни отбори за Мондиала и които ще напълнят стадионите за Мондиала. 

Вече се появиха стотици видеа и снимки в социалните мрежи, които показват странното поведение на фенове на Аржентина, Бразилия и Португалия, както и на други отбори. 

Във видеата явно се вижда, че уж феновете се движат като по сценарии и не са толкова ентусиазирани, че са на Мондиал. Освен това явно се вижда, че те не са нито португалци, нито аржентинци. 

Според информацията всеки фен, който е поканен да пристигне в Катар в ролята на „пълнеж на стадиона“ ще получи безплатно настаняване, 10 долара дневни и три безплатни хранения.

Информацията не е потвърдена, но много потребители в социалните мрежи споделят първите кадри от Катар и смятат, че много от феновете са „фалшиви“. 

Вече се говори, че Катар е силно притеснен от това много от феновете да не дойдат за Мондиала поради различни причини и забрани, които страната налага. Голям проблем е и скъпата бира, която обаче не може да се закупи навсякъде, а само на определени места.