Снощи Реал Мадрид записа една от най-тежките си загуби, губейки с 1:4 от Жирона като гост, с което загуби всички шансове за титлата в Испания. Валентин Кастейянос, който едва ли говори нещо на феновете на футбола вкара и четирите гола за Жирона и стана един от малкото играчи вкарвали 4 гола на Реал в един мач. 

Играчът на Жирона стана първият, който вкарва 4 гола на Реал Мадрид в Ла Лига през ХХI век. 

През 1947г. играчът на Реал Овиедо Естебан Ечевария Олабариета отбелязва пет гола в среща срещу Реал Мадрид, което е рекорд и до днес. 

През 2006г. в полуфинал за Купата на краля Диего Милито вкарва 4 гола при успеха на Сарагоса над Реал с 6:1. 

За последно 4 гола в един мач срещу Реал Мадрид вкара Роберт Левандовски, който на 24 април 2013г. вкара и четирите гола за успеха с 4:1 срещу Реал в полуфиналите в Шампионска лига. 

Играчите с хеттрик срещу Реал Мадрид са Лионел Меси на два пъти, Луис Суарес, Гари Линекер, Ромарио, Бебето, българинът Любослав Пенев и Валтер Пандиани. 

Кариерата на Кастейянос, който е аржентинец започва в чилийския Университад де Чили, след това преминава през уругвайския Торки, а от 2018-а е играч на тима от МЛС Ню Йорк ФК. От този сезон той е в отбора на Жирона и това е първия му сезон в европейския футбол. Разписал се е 12 пъти в 31 срещи във всички турнири.