Нападателят на Берое Мартин Камбуров говори, след като снощи подобри рекорда на Петър Жеков за най-добър голмайстор в българския футболен елит. Камбуров вече има 253 гола изравни Жеков на върха в класацията. 

"Наистина съм много щастлив. Искам най-искрено да благодаря на господин Петър Жеков за доверието, което ми даде. Той направи така, че през последните две години да мога да мечтая за това нещо. Преди две години, преди коронавируса, беше в сферата на фантастика да стигна този рекорд. Благодаря на господин Жеков за мотивацията, която ми даде. Имам чувството, че днес за пръв път играя. Това няма цена, най-хубавото чувство", каза Камбуров.

"Ако някой ми беше казал като почнах да играя футбол, че ще стигна 253 гола в Първа лига и ще изравня рекорда на Петър Жеков, щях да му кажа, че е луд. Много труд се изискваха, но трябват и качества. Когато нямаш качествата на голмайстор, трудно би стигнал дори 100 гола. Най-трудно е постоянството в една кариера. Мисля, че през 20-годишната си кариера в професионалния футбол винаги съм поддържал едно ниво. Нямал съм приливи и отливи. Може би това ме доведе дотук, да стоя до Петър Жеков", добави той.

"Днес имах поне още две положения, освен дузпата, които друг път бих ги вкарал. Напрежението беше много голямо. Отвсякъде информация за днешния мач и моя рекорд. Трябва да нося напрежението и трябва да реализирам", добави Камбуров.

"Срещу Левски имам наистина добра статистика, но няма да деля съперниците. Следващият мач се пада да е срещу Левски. Ако отборът играе добре и имам шанса, ще отбележа, но няма гаранция. Това, че съм вкарвал досега на Левски, не значи, че ще ми се получи отново", каза още Мартин Камбуров.

Той добави още, че има договор с отбора до края на декември и след това ще реши дали ще продължи още.