Фантастичен Мохамед Салах и шеметен Ливърпул възкресиха магията на Анфийлд и пометоха Рома с 5:2 в първия мач от полуфиналите на Шампионската лига. Така червените от града на Бийтълс направиха огромна крачка към големия финал в Киев. Те обаче трябва да съжаляват тъй като демонстрираха типичната английска наивност и пуснаха два гола в последните 10 минути – след като Салах бе сменен. Отборът на Юрген Клоп игра хеви метъл футбол и буквално смачка вълците, а Салах показа, че трябва да се говори и за друг, освен за Меси и Роналдо. Египтянинът, който бе обявен за номер 1 в Премиър Лийг за сезона и дойде именно от Рома миналото лято, демонстрира извънземен футбол и се отличи с два гола и две асистенции. Като бивш играч на Рома голмайсторът не се израдва, когато вкара попаденията си.

Мачът започна спокойно, но след 25-та минута се разрази истинска буря в червено. Пред вратата на Рома започна да ври и кипи. Мане пропусна сам срещу вратаря, Ловрен нацели горната греда след удар с глава. Така дойде 36-та минута, в която за пръв път в мача блесна геният на Салах. Той завъртя перфектен фалц с левачката от границата на пеналтерията и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на гостите. В самия край на първото полувреме домакините разиграха светкавична контра, Фирмино изведе Салах и нападателят с технично изпълнение в стил Марадона копна топката покрай вратаря на Рома за 2:0.

През второто полувреме за вълците стана още по-страшно. Те два пъти изпускаха египтянина, който асистира за идентичните попадения на Мане в 56-та и Фирмино в 61-та минута – пробив отдясно, центриране ниско успоредно на вратата и засечка на празна врата. Фирмино вкара за 5:0 с глава след корнер отдясно в 69-та. След това червените се отпуснаха и бяха наказани. В 81-та минута Един Джеко върна един гол за Рома, след като бе изведен зад отбраната на домакините и стреля точно покрай вратаря. В 85-та минуга Рома вкара втори гол чрез Пероти от дузпа за игра с ръка на защитник на Ливърпул и съхрани интрига за реванша. Припомняме, че в четвъртфиналба Рома загуби като гост на Барселона с 4:1, след което победи с 3:0 на реваша в Рим и стигна до полуфинал.