Садио Мане е бил изваден от състава на Байерн Мюнхен, а причината е, че той ударил в лицето Лерой Сане след тежката загуба с 0:3 от Манчестър Сити във вторник. Мане влезе като резерва в злополучния мач, заменяйки Мусиала. Мане и Сане се скараха още по време на двубоя, а след края на срещата напрежението е ескалирало. 

От Байерн обявиха, че Мане е изваден от състава на колоса от Мюнхен за двубоя с Хофенхайм през уикенда в Бундеслигата. Той ще получи и солидна глоба за проявата си.  

Малко е вероятно Сане да бъде върнат за реванша със Сити, който е следващата седмица. 

Мане си е навлекъл гнева на цялото ръководство на баварците начело с Оливер Кан и Хасан Салихамиджич, които са подходили остро, за да покажат, че няма да търпят подобни прояви независимо, че става въпрос за един от лидерите на отбора.

Сенегалецът беше привлечен през лятото от Ливърпул, но се контузи и пропусна голяма част от двубоите. Сега той е възстановен и се върна в игра, но по всичко изглежда, че може и да не продължи с Байерн. 

Според повечето информации от Байерн дори са готови да продадат през лятото Мане след случката в Манчестър. 

Иначе Байерн не върви никак добре през този сезон. Тимът отпадна от Купата на Германия от Фрайбург и то у дома, в Бундеслигата тимът е лидер, но Дортмунд е близо до баварците, а Байерн направи доста гафове през сезона. 

В сряда пък тимът допусна една от най-тежките си загуби в Шампионска лига с 0:3 като гост на Манчестър Сити и почти няма шансове за класиране на полуфиналите.