Българският футболен съюз ще излезе с официална позиция за днешното решение на СГС да насрочи Извънреден конгрес на 12 октомври 2021 година.

Предполагам, че за действията на Софийски градски съд ще има изявление от страна на футболния съюз по-късно. Но пак повтарям: днес всички членове на Изпълкома бяха тук, включително и г-н Величков получи покана, и беше гласувано конгрес да се проведе на 18 март 2022 година. Единствено г-н Величков гласува “против”.

Тепърва ще бъдат изяснени тези неща, във футболния съюз има достатъчно много юристи и тепърва ще излезе с позиция”, заяви директорът на пресслужбата на БФС Христо Запрянов.
 
На сайта на БФС излезе информация, че е потвърдена датата на редовния конгрес, който ще се състои на 18 март в НДК:
 
На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз гласува решението за свикване на общо събрание на членовете на БФС на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 37, ал. 1, т. 1 от Устава на БФС.

Членовете на ИК насрочиха конгреса за 18 март 2022 г. от 10.30 часа в София, Национален дворец на културата, зала №3.
 
По-късно членът на Изпълкома Петър Величков, който е част от екипа на Бербатов и единствен гласува против провеждането на конгреса на 18 март, заяви, че е доста възможно да има два конгреса - Извънреден на 12 октомври и Редовен на 18 март. 
 
Припомняме, че по-рано днес Софийският градски съд обяви дата 12 октомври за Извънреден конгрес на БФС. В съобщението беше споменато, че решението не подлежи да обжалване.