Една от легендите на българския футбол Красимир Балъков напусна поста си като старши треньор Септември (София), пише Спортал. 

Новината е доста изненадваща, защото Септември е лидер във Втора лига с 29 точки след изиграването на първите 13 кръга в първенството. 

Самият Балъков пое отбора в края на миналия сезон, но не успя да го спаси от изпадане. Въпреки, че изпадна той реши да остане в отбора и да върне отбора отново в елита и до момента се справяше доста добре.

Той е обявил новината пред футболистите на отбора на сутрешното си занимание.

Решението е било взето късно снощи, след като треньорът и собственикът Румен Чандъров имат разногласия относно визията на отбора. Босът на Септември (София) заявил, че не е доволен от визията на тима, който има девет победи, две равенства и две загуби през този сезон и едновременно с първото място е отбелязал най-много попадения - 23, което е с шест повече от втория най-резултатен отбор - Добруджа.

Последните два кръга на Втора лига момчетата на Бълъков завършиха 1:1 при гостуването на Дунав в Русе и не успяха да победят третия Марек (0:0) на своя стадион.

Балъков е водил Грасхопър, Санкт Гален, Черноморец, Хайдук (Сплит), Кайзерслаутерн, Литекс, Етър, България и ЦСКА 1948 на този етап отказа коментар по темата.