Бившият треньор на Ботев Николай Костов е новият старши треньор на Левски. Специалистът и неговият щаб ще бъдат представени официално пред привържениците и медиите преди първата на тренировка на отбора на 21 юни.

Николай Костов е роден на 02.07.1963 г. Започва футболната си кариера в Добруджа, а през сезон 1988/89 година преминава в Левски. След това облича екипите на Славия, кипърския Анортозис, отново Левски и Спартак (Варна).

Николай Костов е водил като старши треньор Левски в 11 мача през сезон 2011/2012 година, в които записва 9 победи и 2 загуби.

За последно специалистът бе начело на Актобе, а преди това е водил кипърските Анортозис, Олимпиакос (Никозия) и АЕК (Ларнака), арменския Бананц, руския Тосно, украинските Металург (Донецк), Таврия, Карпати (Лвов) и Стал, Ботев (Пловдив) и казахстанския Шахтьор (Караганда).

"ПФК Левски пожелава много успехи, победи и щастливи мигове на Николай Костов и неговия щаб начело на любимия отбор", написаха от клуба. 

Костов е изненадващ избор за наставник на Левски. Припомняме, че първоначално сръбската легенда Саво Милошевич беше сигурен за поста, но преговорите със сърбина не са стигнали до финална права. След това бяха водени преговори и с Илия Груев, който обаче е отказал. 

Костов беше треньор на Ботев през сезон 2015-2016, но тимът изигра много слаб сезон и завърши на 7-то място от 9 отбора в елита.