Пловдивчанинът Християн Петров стана най-добър футболист на месец ноември във футболния ни елит в традиционната класация на Пресклуб България. Петров, който е футболист е на ЦСКА заяви, че иска през този сезон да стане шампион с отбора. 21-годишният играч е юноша на Локомотив, но още през 2017-та година преминава в школата на ЦСКА, а от миналия сезон стана титуляр при "армейците". Петров се превърна и в последния играч вкарал гол на стадион "Българска армия" в сегашния му вид. Както е известно стадионът ще бъде бутнат и на него до 2 години трябва да има чисто нов стадион.

Тактически не мога да кажа, че някой от другите държави ни превъзхожда с нещо. Бил съм с всяка възрастова група на националния отбор. Не мога да кажа, че имат по-добри качества от нас. Не е голяма разликата между нас и чужденците - единствено това, че играят повече в клубовете си. Един млад футболист се развива, когато играе мачове. 

Всеки един българин има качества да бъде налаган в отборите от нашето първенство. 

Илиан Илиев е доста добър треньор, който може да направи много хубави неща с националния отбор.

Това правило за младите играчи много ще помогне за развитието на българския футбол. За да имаме добър национален отбор, трябва да имаме футболисти, които играят в клубните си отбори. Дори и с Реал Мадрид да тренираш, мачът си е мач. 

Много по-добре е да отидеш в някой отбор, където ще получаваш минути, отколкото да стоиш в ЦСКА и да не получаваш толкова минути. "Б" група е перфектна за развитието на млади футболисти. Има играчи, които са с много голям опит.

Мечтая да стана шампион с ЦСКА! Всеки един футболисти мисли за трансфер в чужбина. С Вальо Антов имам добри приятелски отношения, благодарих му за добрите думи. Хубаво е да излезеш в чужбина и да си покажеш качествата.

 Първо трябва да си свършим работата тук и тогава да мислим за чужбина. Искам да покажа на какво съм способен извън граница.



Мисля, че имахме добри възможности да влезем в групите на Лигата на конференциите. По една или друга причина отпаднахме още в началните кръгове. Важно е, че успяхме да се съберем и да влезем в добра форма.

 Лудогорец играе всяка година в европейските турнири и става шампион. Явно това, че продължават в Европа, не им пречи. Радвам се, че продължиха напред, тъй като са български отбор. Няма значение кой, важното е, че прославят България.



Най-хубавото нещо е да има атмосфера от нашите фенове. Играл съм и без публика - това усещане няма как да бъде същото, когато има публика. Нашата публика показва световно ниво и ни подкрепя във всеки мач", заяви Петров.