Най-новото попълнение на Ботев Ивелин Попов беше представен официално на пресконференция на стадион "Христо Ботев". Попов, който е три пъти футболист номер 1 на България ще играе с номер 10 при "канарчетата". Той идва без трансферна сума, след като прекрати договора си с Левски.

"Много се радвам, че днес съм тук. Първите ми впечатление от Ботев са много позитивни. Въпрос на време е Ботев да започне с победите. С много от момчетата се познаваме и сме се засичали през годините. Атмосферата ми е позната и знам какво значи Ботев и в какъв клуб идвам. Хората, които са преминали от тук са се доказали и никога не са ме предали. Първите няколко дни винаги е трудно организационно, но срещнах страхотна помощ. Всичко е перфектно и се радвам, че съм тук. Когато съм бил в националния отбор винаги съм делял една стая с Тодор Неделев и с него сме много добри приятели. Той винаги ми е казвал какъв клуб е Ботев При мен никога на първо място не е стоял финансовият въпрос. Имаше няколко по-изгодни предложения, но клубът е страхотен и знам къде идвам, за мен това е най-доброто място. Искам да помогна и да видя усмивките на тези фенове", заяви Попов при представянето си.

"Номерът ми беше даден лично след решение на старши треньора и спортния директор. Ще дам всичко от себе си. Първите ми впечатление са добри. Има момчета, които искат да се развиват и целта е да им помагаме, да ги подкрепяме и да печелим мачовете. Решението да напусна Левски беше взето още преди няколко месеца. Пожелавам им успех. Решенията в живота са лично мой, но никой няма правото да ме съди. Готов съм и желая да изляза на терена в неделя. Станислав Генчев освен бивш съотборник ми е бил и помощник-треньор в националния отбор. Приятно изненадан съм как се работи професионално. Целият ден е подреден за играчите. Имаме двуразови тренировки, гледаме видео разбори. Въпрос на време е отборът да тръгне. Трябват ни няколко победи, за да се върне увереността. Тодор Неделев е много щастлив, че дойдох в Ботев. Чухме се много пъти след трансфера ми. Той е един от символите на Пловдив", каза още бившият капитан на националния отбор.