Италия за първи път от 17 години е с най-много представители на четвъртфиналите в Шампионска лига. Общо три италиански тима - Наполи, Милан и Интер достигнаха до тази фаза на турнира. 

Така Италия сложи край на сериозна суша. За последно страната имаше трима представителя на четвъртфиналите през сезон 2005-2006, а тогава отборите бяха Ювентус, Интер и Милан.

Нито един от трите отбора тогава не достигна до финала тогава. 

Ювентус беше отстранен от финалиста Арсенал в четвъртфиналите, Интер отпадна от Виляреал също в четвъртфиналите, а Милан беше елиминиран на полуфиналите от бъдещия победител Барселона. 

Друга любопитна подробност е, че до четвъртфиналите достигнаха само два от лидерите в топ 5 първенствата в Европа. 

Единствените лидери, които продължават в турнира са италианският Наполи, който елиминира на осминафиналите Айнтрахт Франкфурт с общ резултат 5:0. Също така и немският Байерн Мюнхен, който пък справи с друг от лидерите в топ 5 първенства - френският ПСЖ. Баварците спечелиха с общ резултат 3:0

Лидерът във Висшата лига Арсенал въобще не беше в Шампионската лига през този сезон и лондончани играят в Лига Европа, където днес имат среща реванш от осминафиналите срещу Спортинг Лисабон. Първият мач в Португалия завърши 2:2.

Лидерът в Испания - Барселона отпадна от евротурнирите за този сезон, след като беше елиминиран в мача за влизане на осминафиналите в Лига Европа от Манчестър Юнайтед.

Жребият за четвъртфиналите е утре от 13:00ч.