Италианецът Фулвио Пеа е новият треньор на Хебър, съобщиха от клуба. Той заменя на поста Николай Митов, който класира тима от Пазарджик за първи път в елита от 30 години насам. 

От отбора обявиха и още две интересни новини. Като помощник в клуба се завръща Владимир Манчев. Манчев е родом от Пазарджик и стартира кариерата си именно в Хебър, преди да направи сериозна кариера в ЦСКА и в чужбина, където игра за отборите на Лил, Леванте, Селта и Валядолид. През миналия сезон Манчев беше помощник-треньор на Христо Янев в Миньор Перник. 

Хебър ще домакинства на срещите си от елита на националния стадион "Васил Левски" в София. Това се налага, защото в Пазарджик все още няма осветления на стадиона. Веднага, след като то бъде направено Хебър ще се завърне да домакинства в Пазарджик.

Припомняме, че Хебър освободи голяма част от играчите си, които спечелиха промоция в елита. Очаква се новите попълнения да бъдат предимно италианци, а някои от тях играха и в Царско село през миналия сезон.

Ето какво написаха от клуба:

Фулвио Пеа е името на италианския специалист, който ще води пазарджишкия тим през новия сезон. Специалистът има опит като помощник-треньор в Анкона, Наполи и Сиена, като треньор на младежките гарнитури на Сампдория и Интер и като старши треньор на Сасуло, Падова, Монца и Кремонезе.

В Пазарджик се завръща и един от най-успешните футболисти на града - Владимир Манчев. Нападателят има богата визитка в България и чужбина, играл за отбори като френския Лил и испанските Леванте, Селта и Валядолид. Треньорски опит Владо Манчев натрупа в ЦСКА, Нефтохимик и Миньор (Перник).

Към момента ръководството работи по подсигуряване на дългосрочно стабилното финансиране на клуба, а всички детайли по договори с партньори и спонсори ще бъдат обявени на пресконференция преди началото на сезона. Община Пазарджик вече стартира дейности по подготвянето на стадион “Георги Бенковски” за мачовете от Efbet лига, а до тогава домакинските срещи ще се играят на стадион “Васил Левски” в столицата, написаха от клуба.