Стефани Фрапар ще се превърне днес в първата жена, която ще е главен съдия на мач на Мондиал. Това ще стане по време на решителния двубой между Германия и Коста Рика. Двубоят в 21:00ч. е решителен и за двата отбора, защото е директен за класиране на елиминациите. 

Французойката е на 38 години и е международен рефер на ФИФА от 2009-а година. Тя вече има и два големи мача при мъжете, които е ръководила. През 2019-а година свири финала за Суперкупата на УЕФА между Ливърпул и Челси спечелен от "мърсисайдци" след изпълнение на дузпи. 

През май тази година Фрапар свири и финала за Купата на Франция между Ница и Нант спечелен от "канарчетатa" с 1:0.

Фрапар държи няколко рекорда за първата жена съдия - първата жена съдия водила мач от френската Лига 1, първата водила голям европейски финал - Суперкупата на Европа, първата, която свири в Шампионската лига, първата водила финал за Купата на Франция, а сега ще запише името си и като първата жена, която ще ръководи мач от Световното. 

“Чувствам огромна емоции, защото не очаквах да съм в списъка за Мондиала. Много съм горда да представям Франция на Световното първенство. Целта е да свиря добре и да се представя на ниво на терена. Има много емоции, но трябва да ги игнорирам, защото най-важно е какво правя на терена. Първото ще е да се справя с емоциите на влизане в стадиона, пълен с огромна публика и много очаквания. След това ще се фокусирам върху случващото се на терена, защото трябва да взимам правилните решения”, заяви Фрапар преди мача.