Байер Леверкузен спря 11-годишната доминация на Байерн Мюнхен в Бундеслигата и за първи път в историята си стана шампион в Бундеслигата. "Аспирините", които нямат загуба от началото на сезона във всички турнири, победиха у дома с 5:0 Вердер Бремен и по категоричен начин спечелиха за първи път в своята история титлата в Бундеслигата. 

В 25-та минута домакините поведоха след гол на Виктор Бонифейс от дузпа.

В 60-та минута Бонифейс се отчете и с асистенция за Гранит Джака, а бившият играч на Арсенал удвои резултата със страхотен далечен изстрел.

В 68-та минута голямата звезда на Леверкузен Флориан Вирц направи резултата класически след далечен изстрел. 

В 83-та минута Вирц вкара втори гол и резултатът набъбна на 4:0.

В 90-та минута Вирц оформи своя хеттрик за крайното 5:0.

Леверкузен събра 79 точки пет кръга преди края на Бундеслигата, а Байерн Мюнхен е с 63 точки и тимът вече е недосижим за баварците. 

Така след пет загубени титли в Бундеслигата Леверкузен най-накрая счупи каръка и спечели едва третия си трофей в своята история. Тимът последно беше взел Купата на Германия през 1993г. Отборът има и Купата на УЕФА през 1988г. За последно Леверкузен беше близо до титлата в Бундеслигага през 2001г., но тогава завърши втори, загуби финала за Купата и финала в Шампионска лига. 

Отборът продължава да е непобеден през този сезон и мечтае и за требъл. Леверкузен ще играе финал за Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн, който играе във Втора Бундеслига, а тимът е в битката и за Лига Европа, където победи в първия четвъртфинал Уест Хям у дома с 2:0. 

За последно Бундеслигата имаше различен шампион от Байерн Мюнхен през 2012-та година, когато Борусия Дортмунд спечели трофея

Историческо! Байер Леверкузен е за първи път шампион на БундеслигатаТимът ознаменува невероятния си сезон с първи трофей