Германия отпадна за втори пореден път в групите на Мондиал. Това се случи снощи, след като тимът победи с 4:2 Коста Рика, но след успеха на Япония над Испания с 2:1 немците потеглиха към Берлин. 

Срамът за Германия е огромен, защото за първи път в историята на немския национален отбор тимът отпадна за втори пореден път в груповата фаза. Преди четири години в Русия тогава като действащ световен шампион немците отпаднаха в група с Мексико, Южна Корея и Швеция. 

В цялата история на Германия националният отбор е пропускал само веднъж Световно през 1950г., но тогава отборът няма право да играе в квалификациите и да участва на Мондиала заради Втората световна война. 

В следващите Мондиали Германия никога не беше отпадала в групова фаза, но това се случи през 2018-а и сега 2022-а година. 

Един от лидерите на немците Томас Мюлер намекна, че ще се откаже от националния отбор, а скоро ще се решава и бъдещето на селекционера Ханзи Флик. Решението ще бъде на Германската футболна федерация, след като Флик представи доклада си за представянето на Мондиала.