Испания за първи път в историята си стана световен шампион по футбол за жени. Испанките победиха с 1:0 Англия във финала в Сидни, Австралия. 

В 29-та минута Испания откри резултата, след като Олга Кармона получи топката в наказателното поле от и с хубав премерен удар по тревата реализира за 1:0. 

В края на първата част испанките уцелиха греда чрез Паралуело. 

В 70-та минута Испания имаше възможност да сложи точка на интригата и получи дузпа след преглед с ВАР, Ермосо изпълни дузпата, но стреля слабо и Ърпс улови. 

Любопитно беше, че и двата отбора за първи път играха финал на Световно първенство за жени. Шампионатът съществува от 1991г. 

Испанките спряха Англия да направи нещо уникално, а именно освен европейската титла, която тимът спечели през миналата година сега да спечели и световното първенство. 

Испания успя да вземе реванш от англичанките за отпадането на Европейското през миналата година, когато испанките изгубиха на четвъртфинала след продължения.

Треньорът на Англия Сарина Вигман за втори пореден път загуби финал на Мондиал. През 2019-та година тя изведе Нидерландия до финала, но тимът загуби от САЩ с 0:2. 

В мача за бронза Швеция победи с 2:0 Австралия.