Две седмици остават до края на зимния трансферен прозорец, след който вече отборите ще завършат сезона без да имат право да правят нови трансфери. Като цяло трансферният прозорец е слаб и основната в трансферите са най-вече за запълване на липсващите играчи от Турнира за Купата на Азия и Африка. 

Тотнъм изглежда най-активен до момента, след като си осигури Раду Драгусин - юношата на Ювентус дойде от Дженоа, а интерес към него имаше още няколко клуба. Той се превърна и в най-скъпия румънски футболист в историята. Във Висшата лига Тотнъм върна Тимо Вернер, който играеше в Челси, с който спечели и Шампионската лига. Вернер последно игра в РБ Лайпциг. Тимът се раздели с бранителя Ерик Дайър, който отиде в Байерн Мюнхен, а Серхио Регилон отиде в Нотингам. 

Изненадващо до момента Челси не е взел нито един нов играч, но прати няколко под наем включително и младока Ян Маатсен в Борусия Дортмунд. 

Юнайтед продаде Дони ван де Беек на Айнтрахт Франкфурт, а Джейдън Санчо се завърна в Борусия Дортмунд. 

В Италия е доста слабо откъм трансфери Наполи направи по един входящ и изходящ трансфер, след като привлече бранителя Паскуале Мацоки от Салернитана и продаде халфа Елиф Елмас на РБ Лайпциг. 

Аталанта взе бранителя Исак Хайнен от Верона, а също от Верона пазарува и Милан, който взе халфа Фелипе Тарачано.

Рома взе под наем младокът от Ювентус Деян Хюсен. Юве пък се подсили с млад футболист от Черна гора - Василие Аджич, който дойде от Будучност. 

Интер взе канадеца Таюн Букянан от Брюж. 

ПСЖ се подсили с бразилеца Лукас Бералдо

На този етап Реал Мадрид не е правил никакви трансфери, а Барселона хвърли 40 млн. евро за бразилския нападател Виктор Роке от Атлетико Паранензе. 

Европейският шампион с Италия и бивш капитан на Ювентус Леонардо Бонучи напусна Унион Берлин и заигра в турския Фенербахче, с който иска да стане шампион на Турция.

Вече имаме и първата голяма звезда, която напусна Саудитска Арабия - бившият капитан на Ливърпул Джордан Хендерсън, който се откупи, давайки 3 млн., за да прекрати договора си с Ал Итифак и ще играе в Аякс. 

Много вероятно Карим Бензема и Неймар да са следващите, а интереса към Бензема е огромен за завръщане в Европа.