Отборът на Интер спечели Купата на Италия, след като успя да победи Ювентус с 4:2 в Дерби д'Италия. Двата тима изиграха изключителен спектакъл на Стадио ''Олимпико'' в Рим, който продължи 120 минути.

Във финала видяхме два обрата, шест попадения и две дузпи, които бяха отсъдени в полза на ''нерадзурите''.

Интер успя да открие резултата още в шестата минута с уникален гол на Николо Барела. Той бе оставен да дриблира пред наказателното поле на Ювентус, а след това отправи изключително мощен удар към далечния ъгъл. Вратарят на Юве Матиа Перин сякаш не успя да види топката заради многото футболисти, които се бяха струпали пред него.

В 50-ата минута Алваро Мората преодоля Самир Ханданович, след като успя да отклони удар на Алекс Сандро извън границата на наказателното поле.

Три минути по-късно Ювентус поведе с 2:1. Футболистите на Интер бяха хванати на контраатака, при която Пауло Дибала разсече защитата с прекрасно подаване. Останал очи в очи с вратаря, Душан Влахович първо стреля в Ханданович, а след това топката попадна отново в краката му и сърбинът не сбърка.

В 79-ата минута Интер получи правото да изпълни дузпа. Тогава Иван Перишич свали топката с глава към Лаутаро Мартинес, който овладя кълбото, но беше съборен от Бонучи. Главният рефер Паоло Валери посочи веднага бялата точка, а зад топката застана Хакан Чалханоолу, който прати в екстаз феновете на Интер с изпълнението си, което беше насочено по перфектен начин в сглобката.

Отборите продължиха с шоуто на ''Олимпико'', но не успяха да излъчат победител в редовното време и така се стигна до продължения.

В началото на първото продължение Интер получи право да изпълни нова дузпа. Това се случи, след като Де Лихт препъна Де Фрай в наказателното поле. Главният рефер Паоло Валери прегледа с ВАР ситуацията и реши да посочи бялата точка. Зад топката този път застана Иван Перишич, който с удар в горния десен ъгъл изведе ''нерадзурите'' напред в резултата.

Интер достигна до четвърти гол четири минути по-късно. Иван Перишич отправи уникален удар в горния ляв ъгъл, с който увеличи преднината на ''нерадзурите'' - 4:2.