Името на Христо Стоичков ще изгрее на новия и свръхмодерен "Камп Ноу". Съоръжението на Барселона търпи реконструкция, след която входовете към отделните сектори ще бъдат кръстени на някои от най-големите легенди на клуба като признателност за стореното от тях. Една от вратите на легендарния дом на Барса ще носи името на Кавалера на "Златната топка" от 1994 година, пише "Труд".

Поредното признание за Христо Стоичков в Каталуния идва след допитване до феновете, които и до днес помнят успехите на великия българин и любовта му към отбора. Именно с емблематичния №8 в състава си Барса вдигна първата в историята си Шампионска лига.

Сега името на Камата ще бъде редом до тези на Йохан Кройф, Диего Марадона, Лионел Меси, Роналдиньо, Карлес Пуйол и други.

Очаква се "Камп Ноу" да отвори врати в края на годината, когато ще заработи с 60% от максималния си капацитет. Новото бижу на европейския футбол трябва да бъде напълно завършено за началото на сезон 2025/26 по първоначални планове. Новият капацитет на съоръжението ще се увеличи от 99 000 на 105 000 зрители.