Новият селекционер на националния отбор на България Илиан Илиев ще започне престоя си начело на отбора със сериозна промяна, "Тема спорт". Специалистът обмисля да смени капитана на държавния тим. В момента лентата на трикольорите носи нападателя на ПАОК Кирил Десподов. Преди това пък тя бе на ръката на Георги Костадинов, който обаче отдавна не е викан в състава. Той бе част от селекцията на Ясен Петров, но с идването на Младен Кръстаич и започналото подмладяване капитанската лента отиде при Десподов.

Сега обаче в националния отбор пак бе повикан Антон Недялков, който бе втори капитан след Георги Костадинов и реално заради контузията си не е играл при сърбина. 30-годишният ляв бек носи лентата и в клубния си тим Лудогорец, където наскоро се завърна в игра. Той има 28 двубоя за България.

Още преди няколко дни Илиан Илиев загатна, че Кирил Десподов може да загуби капитанската си лента.

"Това ще го решим на лагера. Няма да е коректно да кажа тези неща, преди да сме ги съобщили на футболистите", сподели Илиев пред БНТ.

Трикольорите се събраха за първи път при Илиан Илиев в неделя следобед. Първите два дни бяха опознавателни, а от вчера се набляга усилено върху подготовката за сблъсъка с Унгария. Варненският специалист е запознал играчите си с някои детайли от играта на маджарите. Очаква се Илиев да направи и немалко промени по състава спрямо това, на което залагаше предшественика му.

Почти сигурно треньорът на Черно море, който ще съвместява двете длъжности, ще заложи на по-опитните в състава, които извика.