Селекционерът на България Илиан Илиев обяви, че е доволен и гледа положително на представянето на тима ни в днешната проверка срещу Азербайджан (1:1).

"Азерите са отбор, който, когато влезе в третата третина, имат футболисти, които да създадат опасности. Така и стана. Имахме ситуация, с коятно да затворим мача. Изравниха ни, но това не може да ни вземе положителното - да стоим високо, да пресираме.

Когато има условия да се играе футбол, имаме още резерви да държим топката. Добре използвахме празните пространства, но трябва да имаме самочувствие, когато играем с топката. В последните минути се поуморихме. След гола имахме 3-4 ситуации, с които да затворим мача, но не успяхме. Това, че ги създадохме, е добър атестат. В края на мача те рискуваха доста, а ние ако бяхме направили това, което искахме, бързи контраатаки, можеше и мача да не завърши така. Преди няколко месеца противникът победи Швеция с 3:0. Не е случаен.

 

Можем да играем срещу противник, който може да играе футбол. Не че Азербайджан е някакъв атестат, но знаем последните години срещу по-слаби отбори какви резултати постигнахме", заяви Илиев.