Бразилският халф-бек с италиански паспорт на Уест Хям Емерсон Палмиери направи уникално постижение. Вчера той вдигна Лигата на конференциите с англичаните, които 

Емерсон стана първият футболист печелил трите налични европейски клубни турнира - Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на конференциите. Подобно постижение имат още няколко играчи, когато Лига Европа се казваше Купата на УЕФА и съществуваше Купата на носители на купи. 

Лигата на конференциите съществува втори сезон, след като през миналата титлата вдигна Рома. 

Бразилецът обаче може да се похвали и с още два много ценни трофея. Суперкупата на Европа и титлата от Европейското първенство. Реално Емерсон не е печелил само Световното първенство. 

Емерсон вдигна Лига Европа през 2019-а година с Челси, а през 2021-а година спечели Шампионската лига отново с Челси, а само месец по-късно грабна и европейската титла с Италия. През 2021-а вдигна и Суперкупата на УЕФА. Вчера бразилецът спечели и Лигата на конференциите. 

На другия полюс пък беше треньорът Дейвид Мойс, за който това беше втори пък спечели трофей в цялата му кариера като треньор. Шотландецът е треньор от 1998-ма и беше начело и на отбори като Евертън и Манчестър Юнайтед, но така и не беше печелил трофей до снощи.