Барселона ще представи официално "Историята" на Христо Стоичков. Със закъснение от две години заради пандемията от коронавирус бестселърът, написан съвместно с Владимир Памуков и издаден от "Софтпрес", ще стъпи в най-новия фен шоп на каталунците - на световноизвестната улица "Ла Рамбла". Книгата е издадена на български, испански, английски и полски. Тя е единствената биография, изложена в музея на "Барса" на стадион "Камп Ноу", пише "Труд". Представянето на "Историята" ще бъде на 22 април от 17 до 20 ч.

"Впечатляващите признания на един от най-огнените футболисти в историята", така каталунците представят книгата. Стоичков е първият български футболист, чиято биография се продава от чуждестранен клуб. Международният тур на "Историята" досега стигна до Лондон, Чикаго, Торонто и Варшава. Отново на 22 април, но малко по-рано – от 13 до 14 часа, кавалерът на "Златната топка" ще посети Българското неделно училище в Барселона "Св. Св. Кирил и Методий", където ще разговаря с учениците и техните родители за дългия и труден път към мечтите, за знанието като инструмент за постигане на всички цели, за българския дух и неразривната връзка с родината.

Стоичков е и специален гост на Барселона за голямото дерби срещу Атлетико Мадрид ден по-късно. Не е изключено точно в този мач тимът на Чави да узакони титлата си, след като в момента води с внушителна преднина пред Реал.