Хебър успя да оцелее и ще играе в елита и през новия сезон. Тимът от Пазарджик спечели с 3:1 домакинството си на Берое и по този начин си осигури оставането, а Берое ще играе бараж за оставане. 

В 42-та минута Ивайло Михайлов откри по доста комичен начин. Мазан центрира от фаул, а вратарят Гошев се опита да избие, но топката срещна Михайлов и влетя в мрежата му. При ситуацията голмайсторът се контузи и беше заменен.

В 82-та минута Тонислав Йорданов от дузпа изравни и при това обстоятелство Берое се спасяваше, а Хебър отиваше на бараж. 

В първата минута от добавеното време Гошев направи нова ужасяваща грешка. Вратарят излезе неразчетено при центриране, Цонков игра с глава, а вратата остана празна, кълбото достигна до Марк-Емилио Папазов, който овладя и на празната врата не сгреши - 2:1.

Отново Папазов само секунди по-късно реши всичко, след като с хубав индивидуален рейд завърши със страхотен удар от границата на пеналта и оформи крайното 3:1. 

В края на двубоя се стигна до сблъсък между играчите на двата отбора, а Спас Георгиев и Серкан Юсеин бяха изгонени с директни червени картона и Берое доигра двубоя с 9 души. 

Пирин нямаше проблеми с изпадналия Спартак Варна и го победи в Благоевград с 2:0. 

Даниел Кондраков в 5-та минута, а 16-та минута Вячеслав Велев удвои. 

Така благоевградчани събраха 34 точки и завършиха на 11-то място в крайното класиране. 

Спартак Варна и Септември София изпаднаха и ще играят във Втора лига следващия сезон, а Берое ще играе срещу Спортист Своге в баража за оцеляване-влизане в елита. Мачът е тази събота, но все още няма стадион за двубоя.