Грузия е първият отбор, който никога не е играл на голям футболен форум и ни вкарва пет гола. Това може да се каже, че прави загубата с 2:5 като домакин от грузинците вчера като най-позорната в историята на националния отбор.

Иначе най-тежката загуба за България 0:13 срещу Испания, но през далечната 1933г. 

Националите са допускали и друг път по пет, шест или седем гола, но все срещу отбори или колоси на световния футбол като Англия, Испания, Франция, Германия, Италия, както и срещу отбори, които играят много често големи футболни форуми - Швеция, Сърбия, Перу, Шотландия, Япония, Унгария, Чехия. 

Грузия никога не е участвал на голям футболен форум. Страната беше на една крачка от това в баража срещу Северна Македония за Евро 2020, но тогава в Тбилиси грузинците загубиха и така Северна Македония дебютира на голям футболен форум. Тогава двата тима бяха в група D на Лигата на нациите и стигнаха до решителния мач за класиране, след като не успяха да стигнат до европейското от нормалните квалификации.

Любопитно е, че България има в историята си две победи с по 6:2 срещу грузинците и снощи резултатът беше много близо да бъде повторен, но в полза на грузинците, които при 2:5 пропуснаха дузпа. 

Освен всичко друго Грузия има серия от седем поредни мача без загуба - шест успеха и едно равенство. Включително и победи срещу отбори като Швеция и Босна и Херцеговина. Подобна серия националите нямат от доста дълго време. 

Националният отбор на Грузия съществува от 1990г.