Атлетико Мадрид не допусна изненада и грабна трофея в Лига Европа след разгромна победа с 3:0 срещу Марсилия на финала в Лион. Дюшекчиите показаха, че са далеч по-класния и по-опитния отбор и дори не трябваше да се напрягат особено за убедителната победа. В герой на мача отново се превърна Антоан Гризман, който вкара първите две попадения и започна атаката за третото на капитана Габи. Усилено се говори, че това е последния сезон на Гризман Атлетико и от есента той ще подсили Барселона. Това бе 4-ти европейски трофей за Атлетико Мадрид, който го спечели без да блести с нещо особено, демонстрирайки познаните си оръжия - здрава и организирана защита, борба за всяка педя терен и нестандартни решения в атака, най-вече дело на Гризман.

Футболистите на Олимпик Марсилия се опитаха да покажат зъби в началото и още в 4-та минута Пайе изведе Жермен сам срещу вратаря, но последния шутира над вратата. Постепенно дюшекчиите озаптиха ентусиазма на марсилци и взеха своето. В 21-та минута Габи Фернандес се възползва от грешка в защитата на Олимпик, подаде на Гризман и за голмаейстора не бе особен проблем да преодолее вратаря. В 32-та минута звездата на Марсилия Дмитри Пайе напусна поради травма и това още повече утежни положението на тима. В 49-та минута Коке изведе Гризман, който овладя топката, напредна в наказателното поле и технично копна над вратаря за 2:0. В 89-та минута капитанът Габи Фернандес разстреля вратаря на марсилци за трети път, след бърза акция, подхваната от Гризман.

Олимпик Марсилия - Атлетико Мадрид 0:3
0:1 Гризман (21)
0:2 Гризман (49)
0:3 Габи Фернандес (89)

Олимпик Марсилия: Манданда; Сар, Рами, Луис Густаво, Амави; Замбо Анкиса, Сансон; Товен, Пайе (32 - Лопес), Окампос (55 - Ние); Жермен (74 - Митроглу)
Атлетико: Облак; Върсалко (46 - Хуанфран), Хименес, Годин, Люка Ернандес; Корея, Саул, Габи, Коке; Коща, Гризман (90 - Торес)