Техническият директор на националния ни отбор Георги Иванов обяви след поражението с 1:2 от Черна гора, че съжалява най-вече заради футболистите, които са надиграли противника, но не са спечелили, защото са пропуснали доста положения. Гонзо допълни, че в състава на “трикольорите” има две големи липси - Антон Недялков и Петко Христов, с които отбраната ще е далеч по-стабилна.

“Загубихме. Бяхме по-добри и изпуснахме ситуации, но когато не вкарваш - ти вкарват. Смятам, че сме на прав път, футболистите бяха на добро ниво. Ако продължим по същия начин, ще изградим добър отбор.

Сбихме се, играхме бързо, стояхме добре на терена, създадохме ситуации, но въпросът е, че не можахме да ги вкараме. В крайна сметка най-голямата класа са футболистите, които вкарват голове. Ние, за момента, не можем да намерим точната формула как да реализираме ситуациите. Бяха повече от 3-4 четири чисти положения. Съжалявам най-вече заради футболистите. Има момчета, които плачеха. Но ние доста мачове нямахме късмет. Още когато загубихме нещастно първия мач с Черна гора и от Унгария, още тогава знаехме, че шансовете са ни намалели. Остана да изградим отбор и да се готвим догодина за Лигата на нациите.

Има го в играта. Който греши по-малко - той печели. Надиграхме Черна гора. Просто малшанс и опит, който футболистите не са придобили. А и ни липсваха двама футболисти, които ни дават стабилност. Това са Антон Недялков и Петко Христов, които липсват на този отбор. Все пак България няма 200 класни футболисти. Докато намерим точните хора и точния синхрон, ще допускаме грешки.

Чета много анализатори - Гошо, Пешо, Тошо, но ако искаш да изградиш отбор, трябва да викаш голям брой футболисти, за да намериш точните хора. Ние точно това правим, за да изградим отбор”, заключи Гонзо.