Попадения на пловдивските футболисти Христо Стоичков, Динко Дерменджиев - Чико и Христо Бонев - Зума попадат в класациите за най-добри на Световни първенства за всички времена. 

Става въпрос за отделни класации като 10-те най-добри изпълнения на пряк свободен удар, 10-те най-добри попадения с глава и 10-те най-добри гола след заучени положения

Динко Дерменджиев срещу Перу за 1:0 Мондиал Мексико 1970

Попадението на Динко Дерменджиев - Чико попада сред 10-те най-добри гола от статични положения. Този шедьовър е дело на трима от много големите български футболисти - Петър Жеков, Христо Бонев и Динко Дерменджиев. България играе срещу Перу в първия си мач на Мондиала през 1970г. в Мексико. Първото попадение е именно на Чико след уникално заучено положение. При изпълнение на пряк свободен удар в 13-та минута Петър Жеков изпълнява фаула, но не бие директно, както очакват перуанците, а пуска пас по трева към Бонев, в същия момент Чико вече връхлита към пеналта на Перу. Бонев с едно ювелирно докосване извежда Чико в пеналта, а той останал сам срещу вратаря на Перу не греши за 1:0. Всъщност това е и най-пловдивският гол на вкаран от България на Мондиала, защото Зума дава паса, а Чико вкарва гола. България повежда с 2:0 след гол на именно на Христо Бонев в 49-та минута, правейки двубоят и единственият, при който на Световно вкарват двама пловдивчани. За съжаление безумният лагер на Белмекен, който е организиран от БСФС коства много и след гола на Бонев националите нямат сили и допускат загуба с 2:3 от Перу и не успяват да запишат първа победа на Световно. 

Христо Бонев срещу Уругвай за 1:0 Мондиал Германия 1974

Голът на Христо Бонев срещу Уругвай попада в 10-те най-добри попадения вкарани с глава. Четири години по-късно през 1974г. в Германия България отново е на Световно първенство и отново търси първия си успех на Мондиал. В първия мач правим 0:0 с Швеция, а във втория вървим към ново нулево равенство срещу Уругвай. В 75-та минута обаче след страхотен пробив на Войн Войнов се стига до великолепно центриране, а Христо Бонев от плонж пронизва уругвайския вратар за 1:0. Националите са във възторг, защото предусещат първа победа на Мондиал. За съжаление обаче отново нямат късмет и в 87-та минута Паровани изравнява и мачът завършва 1:1. 

Христо Стоичков срещу Германия за 1:1 Мондиал САЩ 1994 

Голът на Христо Стоичков е сред 10-те най-добри попадения вкарани от пряк свободен удар на Мондиали. Изпълнението на Камата за 1:1 срещу Германия сигурно е гледано от всеки българин милиони пъти. Стоичков изпълнява един от най-великите пряк свободни удари в света на футбола в изключително важен момент при 0:1 в четвъртфинала на Мондиала през 1994г. в САЩ. Стоичков изравнява резултата в 75-та минута, а само три по-късно Йордан Лечков вкарва за пълния обрат и България за първи и единствен път се класира за полуфинал на Световно първенство. Националите завършват 4-ти, след като губят мача за трето място.