Лудогорец изигра поредния си голям мач в Европа и победи като гост португалския Брага с 2:0. Българският шампион надигра тотално един от най-силните португалски тимове и заслужено се поздрави с успеха. Тактиката на старши треньорът Димитър Димтгров - Херо сработи перфектно и домакините рядко стигаха до голови положения. С дълбока преса, стабилна организация пред пеналта и светкавични контри Лудогорец не остави никакви шансове на съперника и се оформя като фаворит за първото място в група С на Лига Европа. Така родният шампион се превърна в първия български отбор, който печели на португалска земя в евротурнирите.

В 25-та минута след късо изпълнение на корнер отдясно Вандерсон центрира, защитникът Моци се извиси и с глава направи безпомощен вратаря на Брага. Вторият гол падна в 56-та минута. Лукоки пресече пас на Виана към Матеус в половината на домакините, излъга вратаря и стреля от малък ъгъл. Топката се отклони в гредата, но в стремежа си да я изчисти Силва си вкара автогол. В 70-та минута португалците претендираха за дузпа след като удар на Франсержо срещна ръката на Анисе в пеналта, но реферът не отсъди такава.

В другия мач от група С Хофенхайм победи у дома Истанбул с 3:1. В класирането Лудогорец е начело със 7 точки, пред Брага с 6, Хофенхайм с 3 и Истанбул с 1. На 2 ноември от 22 часа нашите посрещат Брага, а Хофенхайм гостува на Истанбул.