Германия си е Германия! Световният шампион доказа, че не е за отписване, дори когато е опрян до стената. Бундестимът бе пред сензационно отпадане от световното първенство по футбол в Русия, но измъкна жизненоважна победа срещу Швеция в 95-та минута!. В драматичен мач, в който доигра срещата с 10 човека след втори жълт картон на Боатенг, отборът на Йоаким Льов натискаше през цялото време и след много усилия в крайна сметка успя да обърне викингите с 2:1. Така Германия запази шансовете си за осминафиналите. В момента Мексико е лидер в групата с 6 точки и голова разлика 3:1. На второ място са Германия и Швеция с по 3 точки и голова разлика 2:2. Последен е Южна Корея с голова разлика 1:3, който отпада от борбата. По регламент при равни точки се гледа головата разлика, а не директния мач. Това означава, че Германия, Швеция и Мексико могат да се окажат с 6 точки при победи на Бундестима над корейците и на Швеция над Мексико. От което следва, че световният шампион трябва да победи в последния си мач Южна Корея възможно най-убедително, за да се класира напред.

В мача срещу Швеция германците владееха топката два пъти повече, но трудно стигаха до положения- Шведите пък отговаряха с опасни контри, при една от които остана съмнение за дузпа, но нямаше намеса на видеоповторение. В 32-та минута Тойвонен бе изведен отлично след грешка в средата на терена на Германия и с прехвърлящ удар изведе шведите напред.

Германия върна гола в 48-та минута, когато Марко Ройс засече с коляно центриране отляво. Пред вратата на Швеция вреше и кипеше, но гол не падаше. Боатенг трябваше да напусне за два жълти картона десетина минути преди края, но Бундестимът нямаше друг избор, освен да атакува.В края на редовното време Гомес стреля с глава, но вратарят спаси, а Вернер, Дракслер разтресе десния страничен стълб. В 5-та минута на даденото от рефера 5-минутно продължение Тони Кроос изненада вратаря на Швеция от пряк свободен удар от малък ъгъл и донесе заветната победа на Германия.